Asiatisk biffsallad i kombination med krossade jordnötter
fräsch nudelsallad! Entrecoten går utmärkt att steka i panna eller grilla utomhus om vädret är på din sida!
Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
100 gram glasnudlar
0,5 tsk salt
0,5 st gurka(or)
150 gram sockerärtor
60 gram salladslök(ar)
200 gram morötter
70 gram bladspenat
Dressing
1 msk färsk ingefära
1 klyfta(or) vitlök
0,5 kruka(or) mynta
1 tsk chiliflakes
1 msk japansk soja
2 msk asiatisk fisksås
2 tsk Honung flytande
2 msk rapsolja
1 st lime
Kött
400 gram entrecôte
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk olivolja
0,5 msk smör
Topping
125 gram rostade jordnötter
0,5 kruka(or) mynta
1 st lime
Tillagning
Nudelsallad
1. Koka upp saltat vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.
2. Skölj alla salladsingredienser.
3. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.
Dressing
1. Skala och riv ingefära och vitlök.
2. Dra loss myntablad.
3. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
4. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
Kött
1. Salta och peppra köttet.
2. Stek i en het panna i olja och smör till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du vill ha medium rare.
3. Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.
Topping
1. Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad. Skär limen i klyftor.
2. Lägg upp nudelsalladen på ett vackert fat. Toppa med skivat kött, hackade jordnötter, myntablad och limeklyftor. Njut!
Ingredienser
4 portioner
Nudelsallad
100 gram glasnudlar
0,5 tsk salt
0,5 st gurka(or)
150 gram sockerärtor
60 gram salladslök(ar)
200 gram morötter
70 gram bladspenat
Dressing
1 msk färsk ingefära
1 klyfta(or) vitlök
0,5 kruka(or) mynta
1 tsk chiliflakes
1 msk japansk soja
2 msk asiatisk fisksås
2 tsk Honung flytande
2 msk rapsolja
1 st lime
Kött
400 gram entrecôte
1 krm salt
1 krm svartpeppar
0,5 msk olivolja
0,5 msk smör
Topping
125 gram rostade jordnötter
0,5 kruka(or) mynta
1 st lime
Tillagning
Nudelsallad
1. Koka upp saltat vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.
2. Skölj alla salladsingredienser.
3. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.
Dressing
1. Skala och riv ingefära och vitlök.
2. Dra loss myntablad.
3. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
4. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
Kött
1. Salta och peppra köttet.
2. Stek i en het panna i olja och smör till den stekgrad du gillar, 54°C innertemperatur om du vill ha medium rare.
3. Låt köttet vila 1 min. Skiva sedan i tunna skivor.
Topping
1. Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad. Skär limen i klyftor.
2. Lägg upp nudelsalladen på ett vackert fat. Toppa med skivat kött, hackade jordnötter, myntablad och limeklyftor. Njut!