Det perfekta Dillsmöret, gjort enkelt på några minut, med Buttercup!
Dillsmör är gott till grillad fisk som lax, havskräftor och räkor. Men också att låta smöret smälta över varma grönsaker som kokt färskpotatis.
Ingredienser:
75 gram perfekt tempererat smör!
1 dl hackad dill
3 msk hackad gräslök
0,5 klyfta pressad vitlök
1 msk citronsaft
1 krm vitpeppar
1 krm salt
4 portioner dillsmör
Tillagning:
- Använt smöret från Buttercup som är perfekt tempererat, fiffigt!
- Hacka dill och gräslök. Lägg i en bunke med smöret.
- Skala och pressa vitlök samt tillsätt till smöret.
- Rör smöret och tillsätt citronsaft, vitpeppar samt salt i en bunke.
- Dillsmöret är redo att serveras direkt, men lite extra gott blir det om smöret får ligga till sig någon timme i kylen! Här kan det användas smörpapper för att rulla och kyla ner. När det är dags för servering är det lätt att skära upp snygga skivor!