Det perfekta vitlökssmöret, gjort enkelt på några minut, med Buttercup!
Recept

Det perfekta vitlökssmöret, gjort enkelt på några minut, med Buttercup!

Ingredienser:

100 gram smör
1 stor klyfta pressad vitlök
1/2 krm vitpeppar
1 krm salt
3 msk finhackad hackad persilja, färsk eller fryst (valfritt)
1/2 msk citronsaft (valfritt)
1/2 tsk worcestershiresås (valfritt)
Ett ark smörpapper att slå in kryddsmöret i

6 portioner vitlökssmör eller 4 stora portioner

Tillagning:

1. Använt smöret från Buttercup som är perfekt tempererat, fiffigt!
2. Skala och pressa vitlök i en bunke.
3. Hacka persiljan och tillsätt den efter preferens.
4. Rör smöret och tillsätt citronsaft, worcestershiresås, vitpeppar samt salt i en bunke.
5. Vitlökssmöret är redo att serveras direkt, men lite extra gott blir det om smöret får ligga till sig någon timme i kylen. Här kan det användas smörpapper för att rulla och kyla ner. När det är dags för servering är det lätt att skära upp snygga skivor!