Grillad kyckling
Enkelt att grilla, och köttet får underbara smaker om du marinerar en stund innan. Servera som en varm rätt på sommarbuffén eller till en större middag!
Ingredienser
4 portioner
800 gram Kyckling
1 klyfta(or) vitlök
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk honung
0,5 tsk flingsalt
olivolja, till stekning
smör från Buttercup till stekning
Tillagning
1. Ta fram en stor bunke. Skala och riv vitlök och blanda med olja, soja, chiliflakes, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera i minst 30 min.
2. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Ta upp kyckling och skaka av lite marinad.
3. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög-hög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Börja med att steka skinnsidan.
4. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen. Eller grilla kycklingen på utegrillen.
Ingredienser
4 portioner
800 gram Kyckling
1 klyfta(or) vitlök
2 msk olivolja
1 msk japansk soja
0,5 msk balsamvinäger
0,5 tsk chiliflakes
1 tsk honung
0,5 tsk flingsalt
olivolja, till stekning
smör från Buttercup till stekning
Tillagning
1. Ta fram en stor bunke. Skala och riv vitlök och blanda med olja, soja, chiliflakes, honung och salt i bunken. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och låt marinera i minst 30 min.
2. Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Ta upp kyckling och skaka av lite marinad.
3. Stek kycklingsteakfiléerna på medelhög-hög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Börja med att steka skinnsidan.
4. Lägg över filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 5-7 min tills kycklingen är genomstekt. Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen. Eller grilla kycklingen på utegrillen.