Mandelfisk med härlig citronsås och kokt potatis
God mandelfisk som serveras med en mild citronsås och kokt potatis. Supergott!
Ingredienser:
4 portioner
Mandelfisk
600 gram torskfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 st citron
1 klyfta vitlök
0,25 kruka persilja
1 dl ströbröd
50 gram mandelspån
50 gram smör
Citronsås
1 st gul lök
0,5 tsk torkad gurkmeja
2 msk smör
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
0,5 st citron
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillbehör
700 gram potatis
2 krm salt
0,25 kruka(or) persilja
250 gram frysta gröna ärtor
Tillagning:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Koka potatisen i saltat vatten i timing med att fisken gått klart i ugn.
Mandelfisk:
1. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och pressa över 1 msk citronsaft.
2. Skala och riv vitlök och finhacka persilja. Blanda samman med ströbrödet i en skål och strö över fisken. Strö över mandelspån och klicka över smör. Sätt in fisken i ugnen i ca 20 min.
Citronsås:
1. Skala och finhacka löken. Bryn löken och gurkmejan i smöret i en kastrull så att löken mjuknar. Tillsätt vinäger, grädde och vatten. Låt såsen sjuda i ca 15 min. Mixa den sedan slät med en stavmixer och smaka av såsen med 1-2 msk citronsaft, salt och peppar.
Tillbehör:
1. Värm ärtorna i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp ärtorna i en skål.
2. Finhacka persiljan.
3. Servera mandelfisken med kokt potatis, citronsås och gröna ärtor. Strö över persilja, redo att njutas av!