Wallenbergare av torsk med krossad potatis
Recept

Wallenbergare av torsk med krossad potatis

Wallenbergare gjorda på torsk, dill och citron. Klassiska smaker och husmanskost! Fantastiskt gott!


Ingredienser:

4 portioner

600 gram torskfilé
2 st ägg
1,5 tsk salt
4 krm svartpeppar
1 st citron(er)
1 kruka(or) dill
1 dl matlagningsgrädde
1 msk olivolja
Tillbehör
700 gram potatis(ar)
0,5 tsk salt
3 msk smör
300 gram frysta gröna ärtor
Lingon om så önskas!
1 st citron(er)
2 krm salt


Tillagning:

Tillbehör
1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Havets wallenbergare
1. Skär fisken i mindre bitar. Mixa samman fisk, äggula, salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft och dill i en matberedare till en färs. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan du fortsätter mixa.
2. Forma 4 biffar och stek dem i olja i en medelvarm stekpanna ca 4-5 min/sida.

Tillbehör
1. Bryn smöret i en liten kastrull.
2. Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med det brynta smöret.
3. Värm ärtorna i en kastrull på spisen i 1 min. Sila av vattnet och blanda ärtorna med rivet citronskal och en nypa salt.
4. Servera wallenbergarna med krossad potatis och ärtor.