Fråga: Behöver man verkligen ytterligare en plastsak i köket, det låter inte så miljövänligt?
Svar: JA! Smör är en naturprodukt, ofta producerat lokalt. Smör innehåller inte palmoljor som transporterats lång väg. Dessutom så ligger ALLA bordsmargariner i plastlådor, som du kastar bort! Smöret förvaras i en tunn folie. Du sparar massor med plastförpackningar genom att använda Buttercup. Våra kunder säger ofta "jag fattar inte hur jag klarat mig utan en Buttercup förut". Var en miljövän, använd lokalt producerat smör och Buttercup som håller smörkonsistensen perfekt.

Vi använder olika termoplaster i tillverkningen som kan återanvändas till 100%.

Fråga: Hur stor är Buttercup och hur mycket smör får jag plats med?
Svar: Buttercup väger 1,5kg och är 191 x 125 x 132 mm, vilket innebär att den rymmer ett paket av nästan samtliga standard smörförpackningar i Europa.

Fråga: Måste Buttercup vara kopplad till eluttaget hela tiden?
Svar: Nej men Buttercup behöver vara kopplad till ett eluttag för att hålla smöret nerkylt till den mjukhetsgrad som du har ställt in. Du kan du fritt koppla ur Buttercup för användning (t.ex. till frukostbordet). Buttercup har isolering i skalet som bibehåller smörets temperatur under flera timmar även om den inte är kopplad till ett eluttag.

Fråga: Ser man hur mycket smör det finns kvar i Buttercup?
Svar: Ja med hjälp av Buttercups inbyggda våg med 25 grams skalindelning får du veta hur mycket du tar ur din Buttercup vid bakning eller matlagning. Mer detaljerade instruktioner inklusive bildexempel medföljer i bruksanvisningen.

Fråga: När man köper en Buttercup, vad följer med i förpackningen?
Svar: Allt du behöver för att kunna njuta av bredbart smör följer med. Buttercup med ett tättslutande lock, en smörkniv i valnöt så att du alltid har smörkniven hygieniskt till hands, en inre smörask där smöret förvaras. Den inre smörasken kan diskas i diskmaskin.

Fråga: Kan jag ha vilken smörkniv som helst i Buttercup?
Svar: Buttercup är designad så att ingen luft kan komma in till smöret. När smör kommer i kontakt med luft oxiderar det. Kniven är specialgjord för att passa exakt i Buttercup, så att ingen luft kan komma in. Svaret är alltså nej. Använd den medföljande kniven. Vill du kan du köpa extra knivar i vår webshop på www.getbuttercup.eu

Fråga: Hur rengör man Buttercup?
Svar: Den genomskinliga löstagbara innerbehållaren kan maskindiskas. Rengör den alltid varje gång du byter smör med varmt vatten och lite diskmedel. Smörkniven är tillverkad av valnöt, den ska diskas med ljummet vatten och torkas ren.

Fråga: Måste man ha smör i Buttercup. Kan man förvara annat i den?
Svar: Smör är en ren produkt! Vi har tagit fram Buttercup för att förvara denna fantastiska råvara i den. Du kan även använda Buttercup för kylning av andra matvaror. Den får dock inte användas för att kyla andra substanser eller föremål.

Fråga: Vad är det egentligen för skillnad på smör och bordsmargariner?
Svar:  Smör blir hårt när det förvaras i kylskåp eller blir för mjukt när det står framme på bordet. Olika tillverkare har därför försökt göra smör bredbart genom att blanda i ungefär en tredjedel eller mer, oftast hårt processade tillsatser av, palmolja, rapsolja eller andra oljor. Hälsoeffekterna av tillsatserna är omdiskuterade och många kostexperter hävdar att de processade tillsatserna bör undvikas. Smör däremot, är en ren produkt gjord på mjölk, som kärnats, där enda tillsatsen är salt och mjölksyrakultur. Med Buttercup behövs inga blandningar utan det rena smöret är alltid perfekt bredbart.

Fråga: Placerar man in Buttercup i kylskåpet?
Svar: Nej! Du får därför mer plats till annat i kylskåpet. Buttercup ackompanjerar med glädje kökets inredning.

Fråga: Hur reglerar Buttercup temperaturen?
Svar: Med ett Peltier kylelement i botten. Du kan reglera temperaturen själv genom att trycka på aktivitetsknappen i ca 2 sekunder. Tryck sen upprepade gånger på aktivitetsknappen tills du får den mjukhetsgrad du önskar. Se användarmanualen för närmare instruktioner.

Fråga: Min Buttercup fungerar inte som den ska?
Svar: OJ! Vi är stolta över kvaliteten på Buttercup. Om den inte fungerar som den ska, kontakta vår support på support@noginvest.com eller kontakta oss via vår Facebooksida så hjälper vi dig så fort vi kan.

Fråga: Hur lyfter man ur smörbehållaren lättast då den ska diskas? Det kan ju vara lite smör kvar i den och då är den ju hal.
Svar: Avlägsna locket. Skjut in kniven i sin position och lyft sedan upp smörbehållaren med kniven som handtag.